ESKRİM

Eskrim önceden saptanmış kurallara göre farklı teknik özelliklere sahip; kesici ve delici olmayan ‘flöre’, ‘epe’ ve ‘kılıç’ olarak isimlendirilen üç silahla yapılan olimpik bir mücadele sporudur.  Eskrim satranç gibi stratejik hamlelerin ve analitik düşüncenin ön planda olduğu bir spordur. Bu özelliğiyle dikkat, zamanında karar verme, hız, dayanıklılık gibi  kişisel refleks ve yeteneklerin gelişmesine yardımcı olur. Eskrimde bedensel ve zihsel gelişimin yanında rekabet, başarı, centilmence yarışma, kaybedeni tebrik edebilme gibi becerilerin de kazandırılması bu sporun ana hedeflerindendir. Spor okulları eskrim programı ‘kılıç’ kategorisinde çalışmalarını sürdürmektedir. Eskrim spor okulları Açı Spor Kulübü takımlarının altyapısını oluşturur.

Spor Okulları kapsamındaki eskrim eğitimi ile ilgili gün - saat ve alan bilgileri aşağıdadır.

Gruplar

Gün