MOZAİK SANATI

Mozaik çalışmaları ile yaratıcılık eğitiminin ön planda tutulduğu,  düşünmenin geliştirildiği, kişisel gelişimi ve eğilimleri paralelinde yönlendirilmeye çalışıldığı bir çalışma ortamı oluşturulması sağlanmaktadır. Öğrenciyi görmeye, aramaya, sormaya, deneme yapmaya, sonuçlandırmaya yönelik çalışmalar içerir.

Öğretim programında, öğrencinin aktif katılımı sağlanmaya, araştırma yaptırmaya, birbirleriyle fikir alışverişinde bulunmalarına, sorumluluğu paylaşmalarına,   grup projelerinde yer almalarına, çalışma disiplini kazanmalarına, yeni sentezlere varabilme cesaretini geliştirmeye yardımcı olmak hedeflenmektedir. Öğrencilerin algısal, yorumsal, çözümsel yetilerini geliştirmeye çalışılmaktadır.

Ürünü ortaya koyma sürecinde, malzemeyi tanıma, tekniği öğrenme ve geliştirme, deneme ve yanılmalarla düşünme, sorgulama ve yaratıcılıklarının gelişmesine katıda bulunulur. Sonuçta ortaya çıkan ürün de başarmanın mutluluğunu ve gururu yaşatılır.

Mozaik çalışmaları demek, öğrencinin yaşamına renkli bir pencere açmak, camların rengarenk dünyasına girerek parçadan bütüne gizemli bir yolculuğa çıkmak demektir. Mozaik çalışmalarında kullanılacak temel malzemeler cam, mermer, doğal çakıl taşları, deniz kabukları, renkli boncuklar ve diğer çeşitli dekoratif malzemeler olacaktır.

Gruplar

Gün