YARATICI DRAMA

Yaratıcı drama eğitimi yaygın olarak sanıldığı üzere bir tiyatrocu yetiştirme eğitimi olmayıp tüm sanat dallarını özellikle de tiyatroyu eğitim sürecinde kullanan “kişisel gelişim” eğitimi olup öğrencilerin doğduklarından bu yana sahip oldukları yaratıcılıklarını geliştirmek için önemli bir araçtır.

Yaratıcı drama amaç olarak bu olaya katılanların kendi deneyimlerini içeren yaratıların ortaya çıkarılmasını öngören bir drama biçimidir.

Yaratıcı dramada esas olarak olayın yaratılış süreci üzerinde durulur. Yaratıcı drama çalışmalarında “yanlış” yoktur.

Yaratıcı drama, güzellikleri ve çirkinlikleri karmaşık bir bilmece halinde sunan yaşama, öğrencinin hazırlıklı olmasını sağlar.

Yaratıcı drama yoluyla öğrenci, duygularının daha çok farkında olduğu gibi duygularının ifadesinde, denetiminde ve yaratıcılık konusunda çok önemli yetiler kazanır.

Yaratıcı drama ile ilgili gün - saat ve alan bilgileri aşağıdadır.

Gruplar

Gün