ELİF BİLGİÇ

Elif Bilgiç

Yaratıcı Drama Eğitmeni

1985 yılında Ankara’da doğdu. Lisans eğitimini Uludağ Üniversitesinde tamamladı.  Lisans dönemi boyunca Uludağ Üniversitesi Oyuncuları’nda, eğitmenlik, reji ve oyunculuk üzerine çalıştı.  Tiyatro eğitimi üzerine çalışırken ‘’drama’’ alanı ile tanıştı ve Çağdaş Drama Derneği’nde liderlik eğitimini tamamladı.
11 yıldır çeşitli okullar ve sanat evlerinde, çocuklar, gençler ve yetişkinlerle drama üzerine çalıştı. Drama tekniklerinden yola çıkarak, öğrencileriyle birlikte oluşturduğu, çocuklar için çocuk oyunları yazdı. Drama alanında, ulusal ve uluslararası kongrelere katıldı. "Sosyal Bilinçlenme, Haklar Eğitimi ve Yaratıcı Drama" konulu 17.Uluslararası Yaratıcı Drama Kongresi’nde proje danışman asistanlığı, ‘’Brecht-Öğretici Oyunlar” başlığı ile gerçekleşen 16. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri’nde atölye raportörlüğü yaptı.
Bu süreç boyunca özel tiyatrolarda oyunculuk çalışmalarına ve özel ilgi alanı olan Arjantin Tango dans çalışmalarına devam etti. 2013 yılında oynadığı ‘’ PARTİ’’ isimli oyun, 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri - “Efes Türkiye Özel Ödülü”, ‘’Tiyatro... Tiyatro... Dergisi Tiyatro Ödülleri 2013  “Yılın Yapımı" ödüllerini aldı.
2017 yılında katıldığı Açı Spor Okullar bünyesinde Drama Eğitmenliği çalışmalarına devam etmektedir.