FATMA YILMAZ

Fatma Yılmaz

STEM Eğitmeni

1983 Konya’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimlerini Konya’da tamamladı. 2001-2005 yılları arasında Fen bilgisi öğretmenliğinin yanı sıra İlköğretim Matematik öğretmenliği çift dal lisans eğitimini Konya Selçuk üniversitesinde başarı ile tamamladı.  2004-2006 yılları arasında üniversite bitmeden dershanelerde stajyer öğretmenliğin yanı sıra 4-8. Sınıflar için Fen Bilimleri konusunda soru yazımı ve seviye belirleme -konu tarama testleri, deneme kitapçıkları hazırlama alanlarında yayın evleri ile çalıştı. 2007 yılında Açı Okulları’nda profesyonel öğretmenlik hayatına başladı.

İlköğretim 4-5. Sınıfların Fen ve Matematik derslerinin yanı sıra 1-2-3. Sınıfların Rotasyonlu Fen Etkinliği ile 4-5. sınıfların Bilim Kulübü müfredat çalışması, içerik üretimi ve uygulaması alanında çalıştı. 2011–2012 arasında Sabancı Üniversitesi’nde astronomi ve uygulamaları alanında “Galileo Öğretmen Eğitimi” programına katıldı. Çeşitli hizmet içi programları dışında kurum desteği ile 2013-2014 yılı arasında Amerika’da dil eğitimi aldı.

Amerika’da bulunduğu süre içinde North Eastern Üniversitesi STEM Center’da yarı dönemlik öğretmen eğitimine katıldı ve başarı ile tamamladı. 2014-2015 yılları arasında North Eastern Üniversitesi’nin STEM Öğretmen Eğitimi’nin okul bünyesinde uygulanması için öncülük etti. 2014-2016 yıllarında okul sonrası gönüllü öğrencilerden oluşan bir grup ile bilimsel çalışmalar, deneyler ve projeler üretiminde müfredat - içerik hazırladı, uyguladı. Halen 7.sınıfların Fen Bilimleri dersi öğretmenliği ve 6.sınıfların seçmeli Maker derslerine girmekte, içerik ile ilgili eğitim materyali üretmekte.