HİLAL GÜNGÖR

Hilal Güngör

Tasarımcı Çocuk Eğitmeni

Kurucusu olduğu Tasarımcı Çocuk Akademi& Getratron Tasarım ve Mühendislik Şirketinde aktif olarak iş hayatına devam eden Hilal Güngör 1980 doğumlu ve ikiz çocuk annesidir. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı mezunudur.

Şirketi bünyesinde, çağımızın bir gerekliliği olan teknoloji tabanlı projeler yönetmektedir.(Özellikle Akıllı Araçlar konusudur.) T.C Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından ve Tübitak Teydeb kurumlarından Devlet destekleri hibe programlarında projelerini sunarak, teşvikler almış ve projelerine devam etmektedir. General Electric tarafından 2014 yılında yapılan” Innovativation Challange” yarışmasında projesi ile ilk 5 arasına girmiştir.

Microsoft Türkiye ‘de düzenlenen Nesnelerin İnterneti ( IOT ) panelinde konuşmacı olarak Akıllı Şehirler,Ürünler, Ulaşım ve Araçlar , StartUp Kurmak ve büyütmek , girişimcilik , innovatif olmak konularında gençlere faydalı olmaya çalışan eğitmenimiz aynı zamanda Anne Bebek Çocuk fuarında katılımcı ve konuşmacı olarak yer almıştır. İTÜ ” Kadın Girişimci “ kulübünün düzenlediği etkinlikte yine konuşmacı olarak yer almıştır. 2015 yılında tüm bilgi birikim ve deneyimlerini çocuklara ve ebeveynlere aktarmak için , çocukların teknolojiyi nerede nasıl kullanacaklarını , nasıl tasarım odaklı düşüneceklerini , 3 boyutlu düşünme gücünü nasıl arttıracaklarını , gerçek malzeme ile üretmenin ne demek olduğunu içeren bir proje başlatmıştır. Projede her çocuk kendi fikrini kendi istediği yöntemler ile üretiyor ve teknoloji altyapısını da ekleyebiliyor. “ Tasarımcı Çocuk “ olarak bugüne kadar Açı Okulları ve FMV Işık Okulları’nda düzenli olarak çocuklara tasarım&üretim projeleri yaptırmaya da devam etmektedir.