İREM UŞAR

İrem Uşar

Köpekle Terapi Eğitmeni

1975’te İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Radyo, Televizyon, Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Muhabirlik, editörlük ve metin yazarlığı yaptı. 2010’da Belçika’nın Antwerp kentinde kaldığı yazarevinde “Fenerden Taşınan Işık” (2011) adlı resimli çocuk kitabını yazdı. Ardından, gülümseten aile öykülerini kaleme aldığı “Kuuzu ve Lunapark Ailesi” (2011), Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD) tarafından “Yılın En İyi Çocuk Öyküleri Kitabı 2011 Jüri Özel Ödülü”ne değer görüldü. Zıtlıklar üzerine düşündüren “Lataşiba” (2013) adlı çocuk romanını “Uykusunu Arayan Çocuk” (2016) adlı resimli öykü kitabı takip etti. 2015’ten beri JATA (Japon Animal Therapy Association) sertifikalı köpeği Poka ile çalışmalar yapıyor. (Okul Branş Dersleri: Poka ile Köpekleri Keşfet! / Bireysel Çalışmalar: Otizm, Down Sendromlu çocuklar ile)