MEHMET ÇİFTÇİ

Mehmet Çiftçi

Yaratıcı Drama Eğitmeni

1979 yılında İstanbul’da doğdu. Sanat hayatı Sarıyer Belediye Tiyatro’sunda “Siyah Pelerinli Adam” adlı tiyatro oyununda amatör olarak yer almasıyla başladı. Farklı oyunlar ve aldığı tiyatro eğitimi sonrasında Muammer Karaca Tiyatro’sunda profesyonel oyuncu olarak çalıştı.

2000 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları ve Kültür A.Ş bünyesinde bulunan Gösteri Sanatları Merkezi Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk bölümünün sınavlarını kazanarak profesyonel eğitimini sürdürdü ve 2002 yılında başarıyla mezun oldu.

2003 yılında Beyoğlu Sanat Tiyatrosu’nun kurucuları arasında aktif görev alarak bu tiyatroda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı.

Farklı oyunculuk disiplinlerini tecrübe etmek adına 2003 yılında Şahika Tekand Studio Oyuncuları ile çalışarak eğitim çalışmalarını sürdürdü. Aynı dönemde İstanbul Devlet Tiyatroları’na katılarak “Kuvay-i Milliye Destanı“ ve “Mavi Pullu Balık “adlı oyunlarda oyuncu olarak yer aldı.

“Çiçek Taksi, Yeditepe İstanbul, Çat Kapı” gibi TV dizilerinde ve kısa film çalışmalarında rol aldı. 2008 yılında T.C Kültür Bakanlığı tarafından “En Başarılı Çocuk Programı“ seçilerek, ödüllendirilen, The Muppet Show formatında hazırlanan ve Türkiye’nin ilk profesyonel kukla programı olan televizyon projesinde, 100 bölüm, kukla oynatımı ve seslendirme sanatçısı olarak görev aldı.

2010 yılında Yapı Kredi Tiyatro Stüdyosu tarafından hazırlanan “Üç Kuruşluk Varyete“ adlı uyarlama çalışmada yönetmen yardımcılığı yaptı. Aynı zamanda Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunu olan Çiftçi, 2005 yılında Show TV ailesine katıldı. Yayın yönetmeni olarak 2013 yılına kadar çalıştı ve 2013 yılında yine aynı görevle NTV ailesine katıldı.

Profesyonel olarak verdiği yaratıcı drama eğitimlerinin yoğunluğu sebebiyle 2016 yılında kanaldaki görevinden istifa etti. Yaratıcı drama çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir.

İstanbul Çağdaş Drama Derneği’nden mezun olan Çiftçi, 2012 yılından itibaren Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Seçici Kurul Jüri Üyesidir.

2012'den bu yana İstanbul’da birçok okulda yaratıcı drama dersleri veren Çiftçi, yaratıcı drama çalışmalarında; benlik değerini geliştirici, sosyal becerisine katkı sağlayan, gözlem ve detaylar üzerinde olumlu etkilere sahip, kendine farkındalık ve toplumsal farkındalık yaratacağı, problem çözme, planlama, üretme açısından bireye olumlu katkılar sağlayacak, geliştirici çalışmalar uygulamaktadır.