MEHMET ERDEM KAYAR

Mehmet Erdem Kayar

Satranç Eğitmeni

FIDE Trainer (Dünya Satranç Federasyonu Lisanslı Eğitmeni) Mehmet Erdem Kayar, 1977 yılında İstanbul’da doğdu. Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Lisans, aynı üniversitede Econfin Yüksek Lisans ve Sakarya Üniversitesi Felsefe Grubu Öğretmenliği Pedagojik Formasyon programı mezunudur. Aktif satranç oynadığı dönemde 2245 Elo (Uluslararası Kuvvet Derecesi) puanına ulaşmış, 27 kere milli sporcu olmuştur. Takım halinde Türkiye 1.’liği ve kendi kategorisinde Macaristan’da 1.’lik elde ettiği dereceler arasındadır. 2013 yılından beri alt yapı kampları ve uluslararası çocuk satranç turnuvalarında milli takım antrenörü olarak da görev almaktadır. 1997 yılından bu yana çok çeşitli okullarda icra etmekte olduğu satranç öğretmenliğini 2015 yılından itibaren Açı Okulları bünyesinde devam ettiriyor.