YELİZ İÇEN

Yeliz İçen

Eskrim Antrenörü

1991 yılında Alanya’da doğdu. Lise eğitimini İstanbul’daki İstek Vakfı Özel Atanur Oğuz Lisesi’nde tamamladı. Eskrim sporu ile 2004 senesinde okulundaki eğitsel kol dersi sayesinde tanıştı ve 1 yıl flöre eğitimi aldıktan sonra 2005 yılında kılıç branşına devam etti. Eskrim çalışmalarını okul dışında da sürdürmeye karar verdi ve ilk kulüp tecrübesini Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü’nde yaşadı. 2006 senesinde Altınyurt Spor Kulübü’nde lisanslı sporcu olarak eskrime devam etti. Türkiye Şampiyonaları’nda birçok derece elde etti, Milli Sporcu olarak Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda ülkemizi temsil etti. 2011 yılında Kabataş Anadolu Lisesi’nde eskrim antrenörlüğüne başladı, 2018 yılına kadar devam etti. 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde başladığı lisans eğitimini tamamladı ve Spor Psikolojisi alanına eğildi. Bu alanda 2015-2016 yılları arasında SportsLab bünyesinde Spor Psikoloğu Asistanlığı, 2016-2017 yılları arasında Kasımpaşa SK altyapıda Spor Psikoloğu Asistanlığı yaptı. Ocak 2016- Aralık 2017 tarihleri arasında Parat Ripost Akademi’de eskrim antrenörü ve psikolog olarak görev aldı. Eylül 2017-Temmuz 2018 tarihleri arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü Spor Okullarında psikolog olarak çalışmıştır.